30 Ağustos 2014

SEN





Uzun bir aranın ardından tekrar kocaman bir Merhaba millet!

Bu hafta değinmek istediğim konu pek çoğunuzun yakındığı "Sosyal biriyim, iyi bir çevrem var ama kız arkadaş edinemiyorum!".

Öncelikle yapman gereken "sen"i tanımlamak. Sen kimsin? Sesin mi güzel, çok mu iyi gitar çalıyosun, babanın oto galerisi mi var? Belki... Ama sen şu esprileriyle herkesi kırıp geçiren çocuk değilsin, ya da Audi'si olan sarışın da değilsin, PES'de en yakın arkadaşını defalarca yenmen seni sen yapmıyor. Dışardan bakan birinin farkedemediği seni bütün diğerlerinden ayıran, seni 'SEN' yapan ne var ? Öncelikle bunu bulmalısın. Dışardan anlaşılmayan, en yakın arkadaşının bile bilmediği özelliklerini ortaya çıkar! İyi ya da kötü, önemli olan bu değil. Çünkü bir ilişkiye başladığında er ya da geç karşındaki kişinin göreceği 'sen'i tanıman lazım. Böylelikle hem hedeflerini daha iyi belirlersin hem de karşındaki kişinin sana uygun olup olmadığını anlarsın.

Çünkü sen asla Facebook duvarında '.... ile bir ilişkisi var.' yazısından sonra dışarıdan görünen sen olmayacaksın!






Sağlıklı bir ilişki temellendirmek için kendini tanıyan, kendinle barışık ve en başta kendini seven bir insan olmalısın.

Belki bir Audi'n yok, babandan aldığın harçlık haftasonuna dayanmıyor, belki de yaşıtlarına göre hayatta bir şey başaramamış olduğun düşüncesinin verdiği pişmanlık var üzerinde.

Tüm bunları göz önünde bulundurursak hayatında bir kaç değişiklik yapma vakti gelmedi mi sence de?

Bu değişiklikleri yaptıktan sonra sahilde 13 kişi arasında gitar çalan çocuktan hiç bir farkın kalmayacak.

Herşeyden önce kendini severek başlamalısın, sen kendini sevmezken karşı cinsin seni sevmesini beklemek aptallık olurdu değil mi ?

Peki sana sen'i sevdirmeyen ne ? Dış görünüşün mü? Bir daha düşün bence







Maddi durumunu mu sıkıntı olarak görüyorsun? Bunun için bir şeyler
yapmak tamamen senin elinde farkındasın değil mi?

Diğer insanlar seni sevmiyor diye sen de mi kendini sevmiyorsun yoksa? Saçmalama...





Gücünün Farkına Var ve Ayağa Kalk!

İsteyip de yapamadığın şeyleri sırala ve bana bunlardan hangisini şu an uğraşmaya başlasan en geç 1 yıl içerisinde yapamayacağını söyle! Geçmişe dair manevi yaraların olabilir, hangimizin yok ki...Fakat kendi hayatında yapabileceklerinin önündeki en büyük engelin 'SEN' olmasına izin verme.

Klişeleşmek tarzım değil ama söylemeden geçemeyeceğim. Einstein'ın öğretmeni onun gerizekalı olduğunu söylemiş biliyorsun değil mi? Ludwig van Beethoven'ın sağır olduğu da bütün ilginç bilgiler sayfalarında yazar.. Sence de yapmak istediğin herşeyde biraz sabırsız davranmıyor musun? Hevesin çok çabuk kırılıyor olabilir. Peki ya Edison ampulu icat edeken BİNLERCE kez yanılmasının ardından pes etseydi ne olurdu? Bugün fizik kitaplarında belki de bambaşka bir isim yazardı ve bilgi yarışmalarında onun ismi sorulur Wikipedia'da onun biyografisi okunurdu.

Şimdi sakın 'Sena bana verdiğin örneklere bak Einstein kim.. Ben kim...!' deme! Çünkü eminin ki senin çevrende de bir Einstein olmasa da kendi hayatının iplerini eline almış ve bir şeyler başarmış imrendiğin bir insan vardır. Peki senin O ve onun gibi insanların yaptıklarını yapamaman için kendinden başka bir engelin var mı? Hiç sanmıyorum.


Çözümü de mi Ben Söyleyeyim ?

Az önce yapmak isteyip yapamadığın şeyleri sıralamanı istemiştim senden. Şimdi de bunları gerçekleştirmeye geldik. İstediğin şey ya da çözmek istediğin problem ne bilmiyorum. Burdan sonra planlama sende. Ama bana kalırsa öncelikle yapmak istediğin şeyleri en önemliden başlayarak sırala.(Kağıt kalem almazsan biz senle anlaşamayız ama...) Daha sonra en üstteki için önündeki engelleri sırala ve işe koyul. Çünkü yapmanı engelleyen şey aslında amacının ulaşılmaz olması değil önündeki engellerin senin deneme hevesini kaçırmış olması. O yüzden engellerinden kurtulmadan bir şey başaramazsın. Bahane yok, ertelemek yok, üşenmek yok!



Yarın Çok Geçten Daha Fazla

Vermek istediğim mesajı almışsan çoktan kafanda yarın için planlar kurmaya başlamışsındır bile... Ama üzgünüm başarısız olacaksın. Ya işten yorgun geleceksin ya bilgisayara dalıp tüm planlarını unutacaksın, belki de tüm gün yataktan çıkmayacaksın.
Şimdi ayağa kalk ve kendi hayatının kalemini eline alıp yazmaya başla!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder