01 Haziran 2012

İsmi Sana Ne Diyor?


Öncelikle baştan uyarımı yapıyorum. Şimdi size en popüler kız isimlerini sayıp harflerin denkgeldiği sayıları toplayıp 3 ile çarpıp 5 ekleyip kare kökünü falan alıp  sonra da bundan bilimsel bir anlam çıkarmaya kalkmayacğım. Sadece tandığım aynı isimdeki kişileri ve düşüncelerimi paylaşacağım.





Elif:


 Çok sık kullanılan ve çok farklı kişilerin sahip olduğu bir isim. O yüzden genelleme yapmak zor fakat şunu söyliyim tanıdığım bütün elifler sessiz  ve içine kapanık tipler. Toplulukta farkedilmesi zor denilebilir hatta. Ayrıca benim genel bir önyargım da bu tip insanların akıllarında değişik düşünceler olduğudur. Eğer bir insan benim kadar konuşlmuyorsa , benim konuştuğum kadar düşünüyordur. Bu da beni biraz korkutur. Genel anlamda Elifler çözülmesi biraz karmaşıktırlar. Ama eğer iyi bir dostu ya da sevgilisi olmayı başardıysanız bu gizemi çözebilirsiniz.


Şebnem


Açık konuşmak gerekirse benim Şebnem adında az tanıdığım var, fakat Şebnemler hakkındaki genel görüşüm biraz sert mizaçlı yılışıklığı sevmeyen ve mesafeli tipler olduğu. Ne kadar doğrudur bilemem ama eğer Şebnem diye birini gözümde canlandıracak olsaydım muhtemelen soğuk ve gizemli olurdu.





Eylül


Yine çok fazla eylül tanımadığımı varsayacak olursak net bir şey söyleyemeyeceğim. Eylüller de elifler gibi sessiz olabilir aslında duygusal ve sıcak bir yapıları vardır. Hayatlarına birini zor sokup çok değer verirler. Bazıları ise bulunduğu ortamın popüler kızı olmaya çalışıyım derken kim olduğunu unutabilir. Dikkatli olmak lazım.



Buse


Buse ismindeki kişiler nedense benim gözümde hep kokoş ve nazlı biri olarak canlanır nitekim çoğu da öyledir. Sevilmeyi çok severler. Eleştiriyi kaldıramazlar. Rekabete açıktırlar ve bazen bunun dozu kaçabilir.

 



Didem


Didemler bakımlı ve asil görünüşlü olabirlirler. Kendilerini çevrelerindekileyle kıyaslamayı ve üstün çıkmayı amaçlarlar. Bu da onları anlaşılması zor insanlar yapar. Yanlarına kimseyi yakıştıramadıklarından arkadaş çevreleri dar olabilir.

 

Beril


Beril ler genelde karşılarındakne çok bağlı ve merhametli kişilerdir. Onların mutluluğu onu da mutlu eder; çevrelerindekiler üzülünce o da üzülür. Çabuk darılır fakat merhametinden dolayı çabuk barışır.



Ceren


Ceren ismi genelde samimiyeti üst sınırlarda yaşayan kızlarda bulunur.Biraz bencillik ve ortanın üstünde de kıskançlık barındırır bu arkadaşlar. Bu da Ceren lerile ilgili kötü önyargılar oluşturablir. Şimdi ismi ceren diye de kıza tavır almayın Ama yine de dikkatli olun derim ben.


Ceyda


Ceyda lar genel anlamda biraz içlerine kapanık mülayim tipler gibi gözükürler fakat yeri geldiğinde nasıl baştan çıkaracağını iyi bilirler. Acıma duyguları fazla olduğu için intikam almak gibi şeylere pek girmezler. Erkekleri süründüren tipler pek olamazlar yani ... Çok affedici olmaları onları bazen hatalara sürükleyebilir. Fakat ona hakettiği değeri veren biri için çok değerli ve sadıktır.





Çağla

Çağla ismi genelde samimi ve canayakın bir çağrışım yapar nitekim öylelerdir. Hayatlarında bir kişiye çok değer verirler ve o kişi onlar için ailesinden sonraki en önemli kişidir. Bazen kendini beğenmişlikleri ya da kıskançlıkları olabilir.  Fakat genelde ciddi boyutlara ulaşmaz. İkili ilişkilerde kendine güvenen fakat yanılan tiplerden olabilirler. İlgi odağı olmak ve beğenilmek onları mutlu edebilir. hayatında büyük yer edinmek zor olabilir fakat o yer dünyanın en güzel yeridir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer bu ismi de yorumla derseniz twitterdan yazabilir ya da postun altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

1 yorum: