29 Temmuz 2012

Yeni Başlayanlar İçin Kızların Beden Dili

Kadın ve erkek bedenen ve ruhen  birbirlerinden farklı iki varlık. Hayata birbirlerinin gözünden bakmasları veya aynı duyguları paylaşmaları neredeyse mümkün değil?

Aşk kavramı bir kadında romantizmi canlandırırken erkek ne zaman sevişebileceğini hayal ediyor.



Yakınlaşma dendiğinde kadınların hayali tutkulu bir öpücükken erkekler sevişmeyi hayal ediyor.





Erkeklere ne derseniz diyin onlar hep onu düşünüyor, yadırgamamak lazım.






Yani kadınların ayrıntıya dair çalışan mekanizması erkeklerde tek yöne çalışıyor. Ben bu durumda kadınları akıllı cep telefonlarına erkekleri ise Nokia 3310lara benzetiyorum. Akıllı telefonların kilitlenip bozulduğu an da kadınların sinir krizleri oluyor.





İşte ne yazık ki bu akıllı telefonların yanında kullanım klavuzu verilmiyor.


Bir erkek olarak kadınların davranışlarnı çözmenizi beklemiyoruz. Sadece biraz ezber....


Kadınlar için beden dili çok önemlidir. Bir bakışıyla size roman yazabilir. Fakat siz ne demek istediğini anlamadığınız için anlaşamazsınız.

Kadın ve erkeğin anlaşamamasındaki en önemli nokta kadınlar ima eder, erkekler ise talep bekler.Erkeklerin birşeyi anlaması için açık açık anlatılması gerekir fakat çğu kadın bunu bilmez ve sürekli birşeyler ima etmeye çalışır, erkek anlamadıkça kadın sinirlenir. Erkek de 'ya ben ne derse yapıyorum bu kadın daha ne istiyor?' der.

Ufak bir örnekle açıklayacak olursak; bir kadın size evde yemeklik malzeme yok dediğinde markete gitmemiz gerek değil, 'bu akşam yemeğe çıkmalıyız' demektir. Eğer derdi malzeme olsaydı kendi de gidip alabilirdi öyle değil mi?


Erkek işten eve geç geleceğinde eşine toplantısı olduğunu ve gecikeceğini söyler ya da mesaj atar fakat eve geldiğinde karısının suratı bir karış asıktır ve hesap sorar bir bakışla eşine 'nerede kaldın?' diye sorar, cevabın 'toplantı uzadı.' olacağını en başından beri bilir fakat bunu söylemesindeki amaç 'beni ihmal ediyorsun, bu toplantının karşılığında beraber vakit geçirecek birşeyler yapmalıyız.' ı ima etmektir. Fakat erkekler bunu anlamayıp karılarının balık hafızalı olduğunu sanarlar.



Daha genç yaştakiler için de durum çok farklı değildir.Hiçbir kız 'yarın ne yapıyorsun?' sorusunu yarın ne yaptığını öğrenmek için sormaz. Asıl amaç 'yarın bişeyler yapalım' demektir.


Şimdi biraz önce bahsettiğim mesajlar kadınların beden diliyle de anlatabilecekleri ve ilişkinize yön verecek şeylerdir.

Eğer ki kızımız , erkeğimizle konuşurken ona dokunuyor veya yaslanıyorsa bu onun yanında kendini güvende hissettiği anlamına gelir.

Ancak kızımız yanyana oturduğu erkeğin bacağı bacağına değince geri çekiliyorsa bu 'seni henüz tanımıyorum, temas ediyor olmak beni kötü hissettiriyor, rahat değilim' demektir. Bu durum otobüste yanına oturan bir erkekle ya da kızımıza yakınlaşmak isteyen bir erkekle de yaşanabilir.

Baş başaykenki hareketleri tamamen size mesaj vermek içindir. O yüzden dikkat etmelisiniz.



kız konuşurken sürekli kıyafetini kontrol ediyorsa: önüne bakıp t-shirt ünü çekiştiriyorsa demekti ki sizin ona karşı cinsel bir beklentiniz olmasını ve o an yakınlaşmanızı istemiyor. Herhangi muhtemel bir elini tutma, öpme girişiminde tersleneceksiniz kısacası.











Siz konuşurken ellerine bakıyor ya da ellerini oynatıyorsa ;  bu son derece doğal görünebilir ve istemsiz olan bişeydir ve 'konuşman iyi fakat kendimi çok bunalmış hissediyorum. Gözlerine bakmıyorum çünkü eğer bakarsam ümit vermiş olacağım ve ben seninle birşeyler yaşamaya hazır değilim.' anlamına gelir.








Eline birşey alıp onu kurcalıyorsa: bunu yaparken de göz teması kurmuyorsa, ' şu an kafamı dağıtıp başka şeyler düşünmeliyim, muhabbetin sarmadı bunun sen de farkındasın ve her an yakınlaşmaya çalışacaksın gibime geliyor o yüzden uzak dur.' demektir.












Siz onun gözüne bakmazken o sizinkine bakıyorsa: bunu nasıl anlayacaksınız bir fikrim yok ama gözüne baktığını farkedersin sanırım . Bu demektir ki : ' şu an sana yakınlaşmak için doğru zaman mı bilmiyorum. Söylemeni beklediğim şeyler var, işte sana fırsat veriyorum, Söyledin söyledin , yoksa bu anı zor bulursun.'















Göz göze geldiğinizde gözünü kaçıryorsa: 'hadi söyle/yap şunu artık bak bi kaç saniye sonra aynı cesareti bulamazsın, bulsan ben karşılık vermem. Düşünme söyle!'

























Herşeye gülüyorsa: 'sana cesaret vermeye çalışıyorum fakat henüz erken. Sakın aptallık edip açılayım falan deme, henüz sadece arkadaş olarak görüyorum.'















Şimdilik aklıma gelenler bunlar, siz de sormak/eklemek isterseniz :

thezsena@gmail.com

@thezsena













3 yorum:

  1. bu sitedeki bilgiler süper bi paylaşım, kızların dünyasına giriş yapmak isteyen erkeklerin mutlaka okuması lazım, erkeklerin beyni ile kızların beyni çok farklı çalışıyor, dediklerine katılıyorum... teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Son derece mükemmel içerikleriniz var. Sanal alemde saatlerce arayıp bulunamayacak cinsten. Kitaplarda yazmayacak türden.. Başarılı.. :)

    YanıtlaSil
  3. Devamı var mı ya sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil